Avena fatua

Maalla on oma aikansa kaikelle työlle. On kylvöaikaa, mattojenpesuaikaa, marjastusaikaa ja korjuuaikaa. Parhaillaan on aika tarkkailla hukkakauratilannetta tiluksilla.

Hukkakaura ei ole häpeä, mutta sen seurannan ja torjunnan väliin jättäminen ovat. On surullista kuultavaa ja katseltavaa, kun vielä löytyy tahoja, joissa torjunta ja asian kuittaaminen hoidetaan pellonlaidalta lohkoille tiirailemalla. Kun hukkakauran kerran on tilalleen saanut, riittää siitä työsarkaa usealle vuodelle eteenpäin. Kilometritolkulla kävelyä tai suuremmissa saastunnoissa kemiallista torjuntaa.

Vaikka työ saattaakin tuntua yksitoikkoiselta, se on silti palkitsevaa ja joskus jopa yllätyksellistä, kuten minulle kävi tänään. Olin kulkemassa pellolla, joka sijaitsee talouskeskuksesta noin parin kilometrin päässä. Kuljin ajouraa metsän reunaa kohti ja pidin katseeni tiukasti kasvustossa. Kun kohotin katseeni pidemmälle ojanreunaan päin, hyppäsi metsästä mies koiraa taluttaen. Sydämeni jätti muutaman lyönnin väliin ja vauhdikas mielikuvitukseni yritti rekisteröidä mahdolliset tuntomerkit kirvesmurhaajasta tai minut raatelevasta koirasta. Hermot matonkuteina yritin rauhoitella itseäni sillä, että kotiväellä olisi ruokaa ainakin seuraavaan päivään ja koirakin pitäisi todennäköisesti enemmän luiden kaluamisesta, mikä ei minun kohdallani ainakaan heti onnistuisi.

Pelkoa päin kulkien nostin käteni tervehdykseen (omasta mielestäni kenties viimeisen kerran) ja sanoin säikähtäneeni yllättäen metsästä loikkaavaa vierasta miestä. Herra ja Turre esittelivät itsensä ja minunkin suurempi huoleni kaikkosi ja kiitollisena taas ajattelin, että elämääni oli tullut yksi uusi tuttavuus hukkakaurajahdin tiimellyksessä.

Lohkon ylälaitaan kävellessä en voinut olla pohdiskelematta, minkä luonnenäyttelijän –kiihtyneen, vanhemman naisen-  elokuvamaailma onkaan minussa menettänyt!

Terkuin Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s