Arjen sankariteko

Mahtoiko kukaan muu huomata torstaina Salon alueen paikallislehdessä ”sekalaiset ilmoitukset” kohdassa kutsua vanhanajan perunannostotalkoisiin? Tiedonannossa kehotettiin ottamaan mukaan oma kori, täyttämään se perunoilla ja viemään kotiin. Kaikille luvattiin vielä talkoopalkaksi vihannespataa, oli sää mikä tahansa. Tästä ilmoituksesta oli mielensä pahoittaminen kaukana.

Palasin päivän mittaan useasti ajatuksissani ilmoituksen sisältöön ja sen tuomaan positiiviseen mielikuvaan ihmisistä ilmiön takana. Voi olla, että asianomainen pariskunta on aikaisempinakin vuosina järjestänyt kyseisiä talkoita, mutta ne olivat jääneet minulta kaiken muun informaatiotulvan alle.

Nykypäivän uutisvirrassa toisiaan seuraavat sodan, väkivallan ja epätoivon uutiset. Niistä poiketen oli mukavaa lukea arjen sankariteosta perunannostotalkoiden muodossa. Talkoiden, jotka lisäävät yhteisöllisyyttä, luottamusta, motivaatiota ja sosiaalisia kontakteja.

Arjen sankariteko ei vaadi paksua lompakkoa, ei prameita puitteita tai suurta ja mullistavaa maailmaa pelastavaa tekoa. Siihen riittää auttava käsi, annettu aika tai jaettu kokemus. Se voi olla ystävän tuoma lehti postilaatikkoon, kummitytön saama yllätyspizza postilaatikossa tai naapurin soittama puhelu ja kuulumisten kysely.

Nykypäivä velvoittaa helposti kaiken potenssiin korottamista, vaikka usein juuri pienet asiat pelastavat synkän päivän.  Vaatimattomatkin myönteiset kohtaamiset ja huomioiduksi tulemiset ovat tärkeitä jokaiselle ihmiselle. Käyttäytymällä kohteliaasti, olemalla ystävällisiä ja tarjoamalla apua voimavarojemme mukaan sitä pyydettäessä, voimme helposti olla oman elämämme Robin Hoodeja, elämäntapasankareita, ja saada aikaan elämään jääviä arjen sankaritekoja.

Terkuin Hanna

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s