Keittiöfilosofin yöllisiä pohdintoja

Keski-ikä on tuonut mukanaan muutamia uusia ja epämukavia piirteitä öisessä toiminnassa. Saatan herätä yöllä yhden ja kolmen välillä saamatta muutamaan tuntiin uudestaan unen päästä kiinni. Miten pitkältä ja pimeältä yö tuntuukaan, mutta sen voi hyvin käyttää hyödykseen murehtimalla asioita, joille ei mitään voi. Ja ongelmien kirjo on laaja; ulkomaanpolitiikasta valtakunnan tason problematiikan kautta henkilökohtaisiin vastoinkäymisiin.

Ulkomaiden pelottavin kolmikko on Trump, Putin ja Kim Jong-un. Kuitenkin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin saavat aikaan vain pienen puhurin verrattuna myrskyyn, joka nousee Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin jokaisen julkisen esiintymisen myötä. Tämä maatansa diktaattorin tavalla johtava pyöreä ja lyhytkätinen mies hymyilee pikkulapsen tavoin aina, kun mannertenvälinen ohjus on laukaistu. Hänelle ydinaseet ovat elinehto. Kim Jong-unista saa kuvan arvaamattomasta, äkkipikaisesta henkilöstä, joka on valmis tappamaan. Löydänköhän aamulla ydinkärjen postilaatikosta?

Kotimaan akuutein aihe on tulevat presidentinvaalit. Onneksi Saulin etumatka on niin ilmeinen, ettei sitä voi viedä edes korkea otteluikä. Mutta kansalaisaloite, jolla pyritään kumoamaan kansanedustajien sopeutumiseläke, etenee eduskunnan käsittelyyn. Mielenkiinnolla seuraan edustajien moraalia päätöksessä, jossa heidän asemansa ei enää olisi niin turvattu, vaan lähentelisi tavallisen työttömäksi jäävän henkilön velvollisuuksia ja oikeuksia. Siinä sitä sopeutumista olisi.

Pitkä ja pimeä yö saa henkilökohtaiset asiat nousemaan uusiin sfääreihin ja kokoluokkiin. Maksamatta jäänyt lasku syöksee yksityiseen kadotukseen, närästys tietää ennenaikaista elämän loppua ja joulusta jäänyt, roskiin heitetty kinkun pala, kasvattaa kohtuuttomasti kasvihuonekaasupäästöjä. Onneksi aamunsarastus ja uusi päivä luovat asioille oikeat mittasuhteet.

Nyt yritän antaa onnen juurtua elämääni.

Terkuin Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s