Perjantai, pelkkää epäonnea

Miten jotkut päivät voivatkin olla silkkaa epäonnistumisesta toiseen kulkemista. Aivan kuin vastoinkäyminen kloonaisi itseään tästä hetkestä seuraavaan.

Odotin innolla uusien silmälasien saapumista ja parannusta iän tuomaan näkökyvyn heikkenemiseen. Minulla oli jo aiemmin saadut moniteholasit, mutta niiden vahvuus lukemiseen oli heikentynyt. Tuntui, että teksti oli aina liian pientä ja valo liian vähäistä. Tämä ikänäkö johtuu kuulemma silmän mykiön asteittaisesta jäykistymisestä. Minä jäykistyin muutenkin, kun laitoin lasit nenälleni.

Kehykset olivat kauniit ja ilmavat ja avarsivat näkökenttää eri tavalla kuin vanhat lasit. Ainoa huono puoli niissä oli, että lukukokemus ei mielestäni parantunut lainkaan. Päinvastoin. Tiedän, että laseihin pitää tottua, mutta olin silti siinä hetkessä pettynyt.

Kotona päätin terapoida itseäni ja hemmotella perhettäni uudella Maku-lehdestä löytämälläni porkkana-juustokakulla ja perinteisellä lasagnella. Porkkanakakkuun piti tehdä kaksi eri taikinaa, raastaa neljä desiä porkkanaa ja liata ainakin kuusi kulhoa. Ja mikä oli lopputulos! Hyvin kohonnut, komea kakku, joka vaivaansa nähden ei maistunut juuri miltään. Moni kakku päältä kaunis…

Ettei hyvin alkanut takaiskujen sarja olisi katkennut, tein lasagnea johon petyin itsekin. En tiedä olivatko ajatukseni muissa asioissa vai mistä johtui, ettei jauhelihakastikkeen maku vastannut odotuksia ja juustokastikekin oli enimmäkseen mitätön valkoinen keitos. En kai vain aiemmin ole täällä julkisesti sanonut, että osaan tehdä parempaa lasagnea kuin moni muu? Kuka veti maton altani? Onneksi miehelläni on tilannetajua (ajoittain) ja hän totesi, että jos joku tekee, niin hän viitsii kyllä syödä.

Viisaampia siteeratakseni on Frankl Viktor sanonut, että mikäli käsissäni ei ole mahdollisuutta muuttaa tilannetta, voin kuitenkin valita asenteen, jolla tilanteen kohtaan. Minä päätin ottaa itseäni pukevan marttyyrin asenteen.

Terkuin Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s