Ei savua ilman tulta

Valvottu yö jätti jälkensä tähän keski-ikäiseen kotirouvan olemukseeni. Ajatus on tänään kulkenut tahmeasti, keskittyminen on ollut kadoksissa ja vetämätön olo on aikaansaanut saamattomuutta. Varsinkin, kun viikko muutenkin on ollut melko vauhdikas, sillä olin ollut unessani alkuviikosta vastaanottamassa Madonnaa kuljettavaa junaa Muurlan Piiljärvellä. Ja mikä työ niiden rautatiekiskojen rakentamisessa oli!

Olen aina pelännyt hallitsematonta tulta. Eilen illalla haistoin keittiössä jonkin tunnistamattoman katkun. Aluksi luonnollisesti yritin syytellä miestäni ja kyselin, mitä hän oli syönyt, mutta kun makuhuoneen ikkunasta näin paljon normaalia massiivisemman sauhupatsaan, arvasin kyseessä olevan nokipalon hormissa.

Ilta ja yö kuluivat tilannetta seuraten.  Vaikka liekit eivät nuolleet laamapaidan helmaa, aloin miettiä mitä haluaisin pelastaa, mikäli palo ei enää rajoittuisi hormiin. Valinta olisi vaikea ja sellainen suoritus, jota olisi pitänyt miettiä etukäteen.

Kun hormin ulkopinnan lämpötila ylitti 70 astetta, olisin jo halunnut soittaa palokunnalle tai tavoitella paikallista nuohoojaa. Mies pysyi kuitenkin rauhallisena ja kehotti minun seuraamaan esimerkkiään.

Tänään, kun savukanava oli vähän jäähtynyt, saapui nuohoojamestari tekemään taikojaan. Ennen kuin hormi oli saatu auki, oli tehty yksi matka kaupunkiin ja toinen kirkolle sekä soitettu nokisutarin kehotuksesta hätäkeskukseen palokunnan paikalle saamiseksi. Palomiehet eivät saapuneet ilman paitaa, ylävartalo öljyttynä, mutta hoitivat silti tehtävänsä ripeästi ja ammattitaitoisesti ja poistuvat paikalta vähäeleisesti.

Koska en ole mikään ranskalaisen romaanin sankaritar, joka helmojaan nostellen sipsuttaa silkkikengissään ja luo pitkien ripsiensä takaa kaihoisia katseita miestään kohden, tunsin suorastaan pientä positiivista jännitystä seuratessani tilanteen kehitystä ja lopulta onnellista ratkaisua.

Huomenna työ jatkuu pannun alapesän nuohouksella.

Terkuin Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s