Kuusikko soi

Mies pyysi kanssaan kartoittamaan metsäpalstaa. Koska tietämykseni metsän hakkuukypsyydestä ja myytävän puun arvosta, kirjanpainajien esiintymisestä ja taimikon tiheydestä perustuu paljon Maaseudun Tulevaisuus-lehden metsäliitteen kansikuviin, tunsin asiantuntemukseni olevan ammattilaisen tasolla ja aloin oitis vetämään kumisaappaita jalkaani.

Karjalaisena perintönä olen saanut salapoliisivartalon, jossa jalat ovat niin lyhyet, että takapuoli laahaa maata ja peittää jäljet. Tätä voidaan pitää yhtenä taustatekijänä tapahtumien seuraavanlaiseen kulkuun. Mies harppoi edelläni vauhdilla, jossa erotin vain saappaiden kantapäät. Juuri, kun olin tavoittamassa hänet, meidät erottikin metsäoja. Luulin mieheni kääntyvän ja ojentavan minulle auttavan kätensä, mutta kissan viikset. Hänen määrätietoiset askeleensa kulkivat jo kohti rajalinjaa. Kyllähän minä sen ojan selvitin, ovathan esiäitini selvinneet kuusen alle synnyttämisestä, sodasta ja nälkävuosista. Joten oma haasteeni oli mitättömän suuruinen.

Pian kuitenkin kulkurytmimme löysi yhteisen sävelen ja rinnakkain kulkien matka eteni. Kunnes mies päästi kuusen oksan naamalleni. Siinä neulasia sylkiessäni päätin kostaa kaiken kotona, kunhan ensin olisin lukenut inspiroinnin lähteeksi muutaman Agatha Christien kirjan.

Vaikka kuvaus saattaakin tuntua eron partaalla olevan parin suossa rämpimiseltä, oli se todellisuudessa hyväntahtoista luonnossa samoilua.

Varsinainen kansan sivistyksemme on nuori. Mies sanoi kuitenkin jälkikäteen omaavansa gentlemannin käytöksen, mutta eihän sitä nyt omaan puolisoon sovi tuhlata.

Kaikki mikä ei tapa vahvistaa, varsinkin parisuhteessa.

Terkuin Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s