Kumiteräsaappaat

Mies huokaisi syvään ja laski päivälehden tuvan pöydälle. Nostin kysyvän katseeni tietokoneen näytöltä ja mies vastasi, kuin kuullen kysymykseni, ääni täynnä haikeutta. ”Kaipaan vieläkin niitä kumiteräsaappaita.”

Kumiteräsaappaissa kumiseen teräosaan on ommeltu nahkaiset saapasvarret. Saappaita on kuulemma miellyttävämpi pitää kuin kumisaappaita. Ne eivät hiosta niin paljon kuin perinteinen saapas ja nahkainen varsi on kumivartta lämpimämpi talvisaikaan. Viime vuosisadalla kyseinen saapas oli koko kansan yleisjalkine ja sitä käytettiin aina sotatantereilta tukinuittoon ja syntymäpäiväjuhliin.

Miehellä oli joskus menneisyydessä ollut kumiterät, jotka olivat joutuneet roskapöntön syleilyyn ja kaatopaikan penkkaan jo ajat sitten. Nyt kaihon kohteena olevat, tässäkin tapauksessa, edesmenneet kumiterät oli hankittu viime vuoden syksyllä paikallisilta syysmarkkinoilta. Kyseisten saappaiden taru oli kuitenkin huonon työjäljen takia kovin lyhyt ja saappaat palautettiin ja kauppa purettiin.

Sosiaalisessa mediassa on viime aikoina ollut paljon häittensä vuosipäiviä juhlivien postauksia. Pitkän liiton salaisuus on kyky hyväksyä tosiasia, että aika ajoin jää prioriteettilistalla kumiteräsaappaille toiseksi. Naiset ovat kuitenkin aina antaneet anteeksi. Muuten ihmiskunta olisi kuollut sukupuuttoon. Ja totuuden nimissä on sanottava, että joka asiassa eivät omat ansiot yllä kumiterien tasolle.

Ainakin täällä meillä päin naiset ovat liitossa se järkevämpi osapuoli ja osaavat tällaisenkin päivän päättää laukausten vaihdon sijaan syleilyjen vaihtoon.

Terkuin Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s