Kohtaako kirkko seurakuntalaisen?

Joskus eli toisinaan on pureuduttava vakaviinkin asioihin. Viimeisen vuoden aikana olemme olleet läsnä useammankin vainajan siunaustilaisuudessa. Kirkollisia käytäntöjä miettiessäni en viimeisen toimituksen jälkeen voinut olla olematta yhteydessä seurakuntaan ja esittää kuningasajatukseni seurakuntalaisten ja kirkon kohtaamisten parantamiseksi. Kysyinkin viestissäni, miksei kirkolla voisi olla samaa käytäntöä kuin esimerkiksi yksityisillä lääkäriasemilla ja vakuutusyhtiöillä ja hautauksen, vihkimisen, ripin tai kasteen jälkeen omaisen puhelin piippaisi ja näytöllä olisi teksti ”Kuinka onnistuimme?”

Kun olin päässyt alkuun, päätin kysyä myös oman kaupunginosan uurnalehdon suunnittelun tai paremminkin suunnittelemattomuuden syytä. Miten kauaksi katseilta, hautausmaan viimeiseen nurkkaan se on sijoitettu ja miten ankealta se näyttää. Vierailu vain vähän kauemmaksi entisen naapuripitäjän hautausmaalle antaa uurnalehdosta tyystin toisenlaisen kuvan hoidettuna ja yhtenäisenä alueena. Ajettaessa vähän etäämmälle, mutta pysyttäessä vielä saman seurakunnan rajojen sisäpuolella voi löytää uurnalehdon, jossa maltillisesti soliseva suihkulähde loi elävyyttä syksyisen ruskan värittämään kirkkotarhaan.

Tästä yhteydenotosta on nyt aikaa kaksi ja puoli viikkoa. Seurakunta lupaa kotisivuillaan henkilökohtaisesti vastata niihin viesteihin, joihin on jätetty yhteystiedot, esimerkiksi sähköpostiosoite. Minä en tähän päivään mennessä ole saanut palautetta. En kuitenkaan lannistu, vaan postaan tämän kirjoituksen jälkeen heille uuden viestin.

Mikäli kirkko haluaa tavoittaa useamman seurakuntalaisen, sen pitäisi pystyä uudistamaan omia, jo vanhahtavia ja jäykähköjä, käytäntöjään, tehdä toiminnastaan kevyempää ja madaltaa kynnystä seurakuntalaisten kohtaamiseen.

Terkuin Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s