Sano mulle jotain kaunista

Kenellä on ystävä, hänellä on aarre, sanoo sanonta. Vähättelemättä ketään ystävistäni päätin kirjoittaa ystävänpäivän kunniaksi jotain positiivista omasta perheestäni.

Aviopuolisollani, jonka kanssa minulla on takana pitkä ja polveileva parisuhde, omistaa sekä rakastettavia että haastavia luonteenpiirteitä. Mutta yksi hänen ehdottomista hyveistään on kyky rauhoitella murheellista mieltäni. Hän tarttuu olkapäihini, painaa kasvonsa kaulaani vasten ja sanoo rohkaisevalla, varmalla äänellä: ”Kaikki järjestyy!” Näihin sanoihin haluan luottaa. Ainakin hetken.

Viime aikoina on paljon uutisoitu vanhusten hoidon tasosta tai ennemminkin tasottomuudesta. Koska itsellenikin, mikäli saan elää, tulee vanhuus vastaan ja joudun miettimään loppusijoituspaikkaa, huolta aiheuttaa hoidon saaminen ilman suuria säästöjä. Ratkaisukeskeinen esikoinen selvitti tämän pulman sanomalla sarkastiseen tyyliinsä, että työntää meidät mieheni kanssa vintin rappusista alas. Sitä ennen hänen on kuitenkin löydettävä vastaus ongelmaan, millä kaksi vanhusta saadaan yläkertaan. Ettei tämä tuntuisi lukijalle liian julmalta jälkikasvun suusta, on todettava, ettei ole kovin kauan aikaa, kun hän kertoi, yhden asian johdettua toiseen, rakastavansa minua.

Kuopus on luku sinällään. Hän omistaa taidon puhua kukkuloista vuoria ja on itse todennut ”olen hyvä lapsi”, eikä siihen juurikaan ole lisäämistä. Hänen seurassaan kesät ovat kuumempia, lomat pidempiä ja opiskelukaan ei kuulemma tunnu työltä. Olen kirjannut ylös joitakin lasteni suusta tulleita totuuksia ja kuopus on jo alle neljävuotiaana tiennyt, miten naisia kohdellaan. ”Äiti! Lahje on mennyt huonosti, kaunis nainen!”

On hyvä lopettaa Charles Dickensin sanoihin ” Ei kukaan, joka keventää toisen taakkaa, ole maailmassa hyödytön”.

Terkuin Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s